Test av Sony WF-1000XM4 – klådan från helvetet!

Test av Sony WF-1000XM4 – klådan från helvetet!

0

Älskar hörlurar.. Fullkomligen älskar dem. Men jag är också kinkig både vad gäller passform och funktion och dessa från Sony, ja.. jag är både nöjd och missnöjd. Sony WF-1000XM4 test!

Design

Ljudet

Passform

Pris

Sammanfattningsvis

Reader rating

Drag to rate

What's good

  • Bra pris
  • Utmärkt brusreducering
  • Miljövänlig förpackning

What's bad

  • Oerhört svåra att få på plats i örat
  • Gav mig klåda
  • Lite klumpiga i designen

Sony WF-1000XM4 kommer förpackade miljövänligt och läckert. Det känns liksom bra att öppna dem. I lådan ligger ett litet svart etui som känns mindre än många andra. Väl däri ligger ett par lurar som ser lite klumpiga ut men rätt snygga. Jag parar ihop dem med telefonen, laddar ner tillhörande app och ska sätta in dem i öronen. Dessa hörlurar har ett ”memory-foam” material som man måste jobba lite med för att få dem att sitta. Jag tycker jag lyckades ganska bra på första försöket och körde lite optimering av ljudet via appen.

Jag drog på musik av alla genrer och tycker det var ett superbra ljud med skön bas och lagom diskant. Harmoniskt och krispigt oavsett musikstil. Efter kanske 20 minuter dock kom en klåda i öronen som drev mig till vansinne. Fick panik och slet ur lurarna. Ytterst oklart vad detta berodde på om det är så att jag inte tålde materialet eller om det var något annat.

Sambon fick ta över

Jag gav lurarna till sambon som är precis lika kinkig som jag och han hade enorma problem med att få dem att sitta bra men när han väl lyckades så var han enormt nöjd med både passform och ljud. Så ja, det är verkligen personligt det här med ljud.

Enligt sambon är det absolut bästa med lurarna brusreduceringen. Typ något av det bästa han varit med om, jag själv har inte upplevt det pga just klådan.

Sammanfattningsvis så är passformen klurig, brusreduceringen magisk och ljudet rätt bra också. Appen hjälper dig med passform och ljudanpassning och prislappen på ca 2 800 kr är jävligt bra!

Fakta: Sony WF-1000XM4

Fuktskydd: Ja, IPX4

Högtalarelement: 6 mm

Batteritid: 8 timmar med brusreducering på, 24 timmar med etuiet

Pris: 2800 kr

3.5 / 5 stars     

Your email address will not be published. Required fields are marked *