EN SAGOBOK FÖR RIKTIGA TJEJER – HELT UTAN PRINSAR

EN SAGOBOK FÖR RIKTIGA TJEJER – HELT UTAN PRINSAR

Är du också less på sagoböcker som handlar om hur tjejer (prinsessor) ska leta efter sin drömkille (prins)? Stereotypiska berättelser som på visst sätt kan vara charmiga men det är också välkommet att blanda in lite mer moderna berättelser. 

Boken ”Good Night Stories for Rebel Girls” är en bok skapad på Kickstarter av två kvinnor från Italien. Boken porträtterar starka kvinnor från olika tidsepoker men berättas på ett sätt som passar för sagostunden i sängen. En utmärkt idé att få unga tjejer att förstå att man kan bli astronaut, tennisstjärna, kock eller vad som helst. Ingen sätter gränsen annat än en själv.

 

Boken består av 1000 berättelser om 100 kvinnor. Till varje berättelse finns en illustration som är ritad av 100 olika kvinnliga artister. Boken har fått in 1689 % av det de önskade från början, det visar ju på hur stort intresset är.

2 3

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *